2017-01-31 08:06:33

DONACIJA HRVATSKOG ATLETSKOG SAVEZA

U ponedjeljak 30.01.2017. našu školu posjetio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.   

Primili su ga ravnatelj Tonći Kuman i treneri Ivica Nekić i Dario Ivković. Zahvalili su se na donaciji športske opreme i rekvizita za školski atletski klub.

U ime kluba i mladih atletičarki i atletičara donaciju HAS-a primila je Matea Čerina. Ona je višestruka prvakinja Hrvatske u kadetskoj konkurenciji. Na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske u Rijeci 21. siječnja 2017. godine u dvorani, osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj u konkurenciji četiri godine starijih atletičarki. Dala je i veliki doprinos u osvajanju drugog mjesta na školskom prvenstvu Hrvatske u atletici 2016. godine.

                                             

  

 

Predsjednik Veštić istaknuo je kako je potrebno poticati razvoj školskog športa u manjim sredinama poput Benkovca koji svojim rezultatima to zaslužuju. Nakon posjeta školi gospodina Veštića primili su gradonačelnik Branko Kutija sa suradnicima i predsjednik Atletskog športskog kluba Benkovac Mile Marić, gdje se razgovaralo o rekonstrukciji postojeće atletske staze koja trenutno ne zadovoljava uvjete za održavanje atletskih natjecanja.

 

                    


Osnovna škola Benkovac