preskoči na sadržaj

Osnovna škola Benkovac

Login
Tražilica
POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika za šk. god.

2018./2019.

 

 

 

ZAKONI I PRAVILNICI

 ZAKONI

PRAVILNICI

Izvor: www.azoo.hr

VREMENIK ISPITA

     

Događajnica
Ilustriraj priču!
Kristina Peraić / datum: 24. 10. 2018. 10:12

Danas su školsku knjižnicu sa svojim učiteljicama posjetili učenici PŠ Podlug i PŠ Pristeg. Uz malo razgovora i humora najviše smo se pozabavili ilustracijama. Učenici su bili ilustratori te su sami osmislili i nacrtali svoje ilustracije najdražih priča i bajki. Koliko su samo bili maštoviti, kreativni i uspješni možete sami vidjeti.


[OPŠIRNIJE]BENKOVAC ČITA 2018.
Kristina Peraić / datum: 27. 4. 2018. 13:05

Povodom obilježavanja manifestacije „Benkovac čita“ učenici 5.c, 6.c. i 6.d (izvannastavna skupina Mladi knjižničariOŠ Benkovac su s školskom knjižničarkom posjetili dječji vrtić „Bubamara“ u Benkovcu. Cilj posjeta vrtiću je bio poticanje na čitanje od najranije dobi. Djeci su se čitale bajke i priče kao što je Crvenkapica, Ivica i Marica, Svemirci gaćoljupci..

Kako bi privukli pažnju djece, učenici su se prvo sprijateljili s djecom igrajući se s njima. Nakon razgovora, upoznavanja i priče o bajkama, djeca su se udobno smjestila sa velikom znatiželjom za čitanjem priča koje su za njih odabrali naši učenici. Osim čitanja bilo je tu priče o ružnom pačiću, pa su djeca zamijenila uloge s našim učenicima, tako da su djeca njima pričala priču, pokazujući svojim prstićima slike iz knjige.

Susret je završio igrom i razgledavanjem vrtića. Djeca su s oduševljenjem prihvatila naše učenike, te su u iščekivanju našeg ponovnog susreta. 


[OPŠIRNIJE]Benkovac čita 2016.
ANICA MARINOVIĆ / datum: 25. 4. 2016. 08:36

   

Tijekom prošlog tjedna odvijala se manifestacija poticanja čitanja BENKOVAC ČITA 2016. Brojnim događanjima, čitanjem, pripovijedanjem, ilustriranjem te posjetom DV Bubamara u Benkovcu osvijestili smo važnost čitanja i druženja uz knjigu. Izvannastavna skupina Mladi knjižničari i dramska skupina nižih razreda uz vodstvo školske knjižničarke posjetili su DV Bubamara. Učenice naše škole interpretativno su čitale priče te izvele zanimljivi igrokaz, vrtićka djeca su s oduševljenjem slušala. Nakon što su pogledali igrokaz i poslušali priču, te o njoj razgovarali, veselo su ilustrirali onako kako oni to najbolje znaju.


[OPŠIRNIJE]Predstavljena hrvatsko-romska slikovnica
ANICA MARINOVIĆ / datum: 7. 4. 2016. 12:19

   

U Gradskoj knjižnici Benkovac za učenike trećih razreda Osnovne škole Benkovac u srijedu 6. travnja 2016. organizirano je predstavljanje prve hrvatsko romske slikovnice „Kraljeva zlatna krletka“ autora Nikole Šimića Tonina, a ilustrativno ju je obogatio umjetnik Boris Žuža, dok je prijevod na romski odradio Veljko Kajtazi. 


[OPŠIRNIJE]Sretno Valentinovo!
ANICA MARINOVIĆ / datum: 12. 2. 2016. 12:07

  

Drugu godinu za redom izvannastavna skupina Mladi knjižničari organizirali su Valentinovsku poštu.

Kutija ljubavi punila se dva tjedna, napunjena do vrha dočekala je Valentinovske poštare koji su neumorno dijelili poštu. Poruka je zaista bilo mnogo – od jednostavnih izjava ljubavi i iskrenih prijateljstava, do pravih malih remek-djela posvećenih posebnim osobama. Tijekom podjele pisama u razredima, dočekala su nas znatiželjna i iznenađena lica učenika, ali i učitelja, što možete pogledati u našoj foto-galeriji.

PŠ Pristeg u Valentinovskom ruhu (fotografije)

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u malom projektu povodom Valentinova.

Sretno Valentinovo!

 


[OPŠIRNIJE]Benkovac čita!
ANICA MARINOVIĆ / datum: 5. 5. 2015. 10:51

   

Zajedničkim projektom Benkovac čita, Dječji vrtić Bubamara Benkovac, Gradska knjižnica Benkovac i Osnovna škola Benkovac održali su niz zanimljivih radionica-pričaonica. Projekt se održao u mjesecu travnju, kada obilježavamo značajne datume za knjigu i popularizaciju čitanja: Međunarodni dan dječje knjige (2. travnja), Dan hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetski dan knjige (23. travnja).

U tjednu od 27. do 30. travnja, u prostoru vrtića te u školskoj knjižnici, učenici Osnovne škole Benkovac čitali su bajkovite priče djeci Dječjeg vrtića Bubamara Benkovac.

fotografije pod opširnije...

 


[OPŠIRNIJE]Slikovnice darovane pedijatrijskoj ordinaciji
ANICA MARINOVIĆ / datum: 23. 4. 2015. 08:28

 

Gradska knjižnica Benkovac i OŠ Benkovac darovali su pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Benkovac slikovnicama, prikupljenim u akciji „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđa srca obraduj!".

Zajednička akcija Gradske knjižnice Benkovac, Osnovne škole Benkovac i Dječjeg vrtića Bubamara pokrenuta je povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, volonterskog projekta kojim se kod djece želi pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju.

Slikovnice prikupljene u prostoru DV Bubamara raspoređene su po vrtićkim skupinama, a one prikupljene u prostoru GK Benkovac i OŠ Benkovac preuzela je Dubravka Kordić, dr.med, pedijatrica i Angela Marinović, medicinska sestra pedijatrijske ordinacije u Benkovcu.

Zahvaljujemo svoj djeci koja su ovu akciju učinila uspješnom, darujući knjigu učinili smo prvi korak prema cilju, da omogućimo svakom djetetu da zavoli knjigu i s njom krene kroz život.

Djeca djeci daruju - neka priče i bajke svijetom caruju, jer: Knjiga je vrjednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onoga koji je čita (egipatski zapis).


[OPŠIRNIJE]1. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U INTERPRETATIVNOM ČITANJU
ANICA MARINOVIĆ / datum: 26. 3. 2015. 10:19

  

Nakon održanih školskih  natjecanja u interpretativnom čitanju na temu putovanja, učenici s najboljim rezultatima sudjelovali su na županijskom natjecanju koje se održalo 24. ožujka 2015. u Gradskoj knjižnici Zadar, a u sklopu manifestacije Zadar čita 2015.  

Predstavnica naše škole Tereza Mikulić, učenica 6.e razreda kojoj je mentorica prof. Nikolina Bljaić, ostvarila je izvrstan rezultat, prvo mjesto na županijskom natjecanju u interpretativnom čitanju za osnove škole. Čestitamo Terezi i njezinoj mentorici, želimo im puno uspjeha i na svim budućim natjecanjima.

fotografije pod opširnije....


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U INTERPRETATIVNOM ČITANJU
ANICA MARINOVIĆ / datum: 10. 3. 2015. 13:16

 

U sklopu manifestacija Zadar čita 2015. organizira se županijsko natjecanje u interpretativnom čitanju. Osnovna škola Benkovac i Gradska knjižnica Benkovac, zajedničkim programom, održale su 6. ožujka 2015. školsku razinu natjecanja u interpretativnom čitanju. Učenica 6.e razreda Tereza Mikulić bila je najuspješnija u čitanju i uspješno se plasirala na županijsku razinu natjecanja koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar 24. ožujka 2015.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Valentinova – Ljubavna pošta u matičnoj školi i ljubavni stihovi iz pera učenika PŠ Pristeg
ANICA MARINOVIĆ / datum: 16. 2. 2015. 12:29

Povodom Valentinova skupina Mladi knjižničari organizirali su Valentinovsku poštu, izradili su Valentinovski sandučić koji su postavili ispred školske knjižnice, tijekom dva tjedna naši učenici imali su priliku ubaciti ljubavna pisma u sandučić. U petak, dan prije Valentinova, sandučić je bio pun do vrha. Vrijedni Valentinovski poštari razvrstali su pisma te ih dostavili na zadana odredišta i  tako obradovali primatelje pošte, naše učenike.

Učenici PŠ Pristeg obilježili su Dan zaljubljenih pisanjem ljubavnih stihova, neke od njih podijelili su s nama

PŠ PRISTEG.

Anketa - Valentinovo


[OPŠIRNIJE]Čitam, dam, sretan sam!
ANICA MARINOVIĆ / datum: 13. 2. 2015. 16:36

Nacionalna kampanja „Čitaj mi“ provodi se diljem Hrvatske s ciljem poticanja čitanja naglas djeci od rođenja. OŠ Benkovac, DV Bubamara Benkovac i Gradska knjižnica Benkovac pridružili su se kampanji zajedničkom akcijom “Čitam, dam, sretan sam!“ s ciljem prikupljanja slikovnica za formiranje kutića čitanja (Male knjižnice) u prostoru pedijatrijske ordinacije u Benkovcu i DV Bubamara Benkovac.

Pozivamo djecu i odrasle da daruju novu ili rabljenu slikovnicu koju su pročitali ili prerasli.

Akcija prikupljanja slikovnica traje od 14. veljače do 14. ožujka 2015.

Svoje slikovnice možete donijeti  u prostore OŠ Benkovac (Školska knjižnica), DV Bubamara Benkovac i GK Benkovac.

Darujući svoju slikovnicu drugom djetetu, dijete uči koliko je lijepo i važno pomagati.


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj STRANIČNIK
ANICA MARINOVIĆ / datum: 10. 11. 2014. 09:10

Čak 51 škola iz Hrvatske poslala je radove svojih učenika na ovogodišnji likovni natječaj Straničnik koji već tradicionalno organizira gradska knjižnica iz Šibenika "Juraj Šižgorić" u Mjesecu knjige. Učenici OŠ Benkovac, pod mentorstvom knjižničarke i profesora likovne kulture, uključili su se u izložbu izradom straničnika. Izložba straničnika bit će otvorena u utorak u 18 sati u Gradskoj knjižnici.


[OPŠIRNIJE]Zadar čita - Benkovac čita
ANICA MARINOVIĆ / datum: 24. 4. 2014. 09:47

Ovogodišnja manifestacija Zadar čita održala se u tjednu od 7. do 11. travnja 2014. godine. Kulturnu manifestaciju već šestu godinu zaredom organizira Gradska knjižnica u Zadru, a povezuje brojne ustanove i organizacije na području promicanja čitanja. Manifestacija je uvrštena u Dane Zadarske županije.

Brojne škole, muzeji, knjižnice, dječji vrtići, udruge i ostali koji se bave promicanjem čitanja mogu sudjelovati u programu. Aktivnosti koje se organiziraju su raznolike: književni susreti, radionice, izložbe, javna čitanja…

Naša škola je ove godine sudjelovala u obilježavanju manifestacije pod nazivom Zadar čita - Benkovac čita.


[OPŠIRNIJE]JASNA HELD – pripovjedačica bajki
ANICA MARINOVIĆ / datum: 10. 4. 2014. 12:11

   

    Povodom sudjelovanja naše škole u manifestaciji-Zadar čita 2014. u utorak 8. i srijedu 9. travnja 2014. posjetila nas  je Jasna Held - prva i zasad jedina profesionalna pripovjedačica bajki u Hrvatskoj.

  


[OPŠIRNIJE]MASLINOVA GRANČICA
ANICA MARINOVIĆ / datum: 8. 4. 2014. 13:07

U sklopu nastave vjeronauka i korelacije s školskom knjižnicom, vjeroučiteljica Mirjana Buljat i knjižničarka održale su radionicu pletenja maslinovih grančica. U povodu Cvjetnice  sa svrhom da se očuva tradicija. Maslinova grančica, simbol mira i radosti, bila je tema tradicijske radionice za učenike 8. d razreda naše škole.

Od 1986. godine Crkva na Cvjetnicu slavi Svjetski dan mladih i u mladima želi pobuditi osjetljivost za muke i probleme ljudi koji trpe zbog ratova, gladi i nepravdi.

fotografije pod opširnije....


[OPŠIRNIJE]Zadar čita 2014.
ANICA MARINOVIĆ / datum: 4. 4. 2014. 14:42

Zadar čita je manifestacija poticanja čitanja. Temeljena je na austrijskom modelu (Österreich liest), a provodi se od 2009. godine.

Zadar čita traje intenzivno oko tjedan dana, a odvija se u Zadru i Zadarskoj županiji, obično početkom proljeća. Organizator je Gradska knjižnica Zadar uz potporu mnogobrojnih institucija, škola, udruga itd. 

Osnovna škola Benkovac uključila se u obilježavanje manifestacije, puni program  pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]MJESEC TRAVANJ
ANICA MARINOVIĆ / datum: 1. 4. 2014. 11:18

Travanj, mjesec kad obilježavamo značajne datume za knjigu: 2. travnja - Međunarodni dan dječje knjige;  22. travnja – Dan hrvatske knjige i 23. travnja – Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Radionicama u školskoj knjižnici pripremili smo prigodne plakate, povodom obilježavanja važnijih datuma, koje smo izložili na školskom panou.

Kreativnim radom učenika i učitelja naša škola zasjala je u proljetnim bojama. Fotografije pod opširnije.....

 


[OPŠIRNIJE]8. ožujka - Međunarodni dan žena
ANICA MARINOVIĆ / datum: 7. 3. 2014. 12:15

  Međunarodni dan žena je dan za prisjećanje na sve žene koje su sudjelovale u ženskim pokretima diljem svijeta, dan je to pobune, prkosa i ustrajnosti u ostvarivanju ženskih prava. 

  Svakim danom žena se treba osjećati posebnim, ali na taj dan uz to potreban je neki znak pažnje kao što je ruža ili karanfil.

Kako bi obradovali svoje majke, bake, sestre… učenici su u školskoj knjižnici izrađivali ruže od papira.


[OPŠIRNIJE]Neandertalci – najstariji stanovnici benkovačkog kraja
ANICA MARINOVIĆ / datum: 6. 12. 2013. 08:11

           U sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost Kasni misterijen na istočnom Jadranu - temelj za razumijevanje identiteta kasnih neandertalaca i njihovog nestanka, povodom obilježavanja Dana Arheološkog muzeja Zadar i Dana grada Zadra, za učenike petih razreda, održana je radionica (22.11.2013.) u školskoj knjižnici.

        


[OPŠIRNIJE]Prvašići u školskoj knjižnici
ANICA MARINOVIĆ / datum: 3. 10. 2013. 10:17

Tradicionalno i ove školske godine učenici prvih razreda matične škole ( 1.a, 1.b i 1.c) zajedno sa svojim učiteljicama, po prvi put posjetili su našu školsku knjižnicu. Učenici su upoznati s prostorom i sadržajem knjižnice, načinom posuđivanja knjiga, važnosti čuvanja knjiga i s vraćanjem knjiga na vrijeme. Izvannastavna skupina Mladi knjižničari za naše prvašiće izveli su igrokaz, kojim su upoznali učenike o svemu onom što knjige vole, a što je najvažnije, o onom što ne vole da im se čini. Nakon što su se upisali i postali novi članovi školske knjižnice, odabrali su slikovnicu i veselo se oprostili sa knjižničarkom do idućeg susreta.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan mira
ANICA MARINOVIĆ / datum: 19. 9. 2013. 13:21

U školskoj knjižnici obilježili smo Međunarodni dan mira. Izrađivali smo simbole mira te pisali poruke o miru. U svrhu promicanja nenasilja, tolerancije i razumijevanja izložili smo poruke mira i  golubice mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN-a još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama.


[OPŠIRNIJE]Lektirni kviz
ANICA MARINOVIĆ / datum: 12. 3. 2013. 12:05

Da nastavni sat može biti zanimljiv dokazali smo suradnjom školske knjižnice i učenika 4.b razreda s učiteljicom Asjom Blaslov. Nakon pročitane lektire „Emil i detektivi“ Ericha Kästnera, učenici su svoje znanje provjerili kroz kviz. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan materinskog jezika
ANICA MARINOVIĆ / datum: 25. 2. 2013. 09:58

Radionica: Dan materinskog jezika 

Svjestan njegove važnosti, UNESCO je 1999. godine donio odluku da će se svake godine 21. veljače obilježavati Međunarodni dan materinskog jezika.

 Tom prigodom 19. veljače 2013. učenici 5.b razreda imali su radionicu u školskoj knjižnici. Naša knjižničarka ispričala je nešto o tom danu te razlozima njegova obilježavanja. Učenici su potom poslušali nekoliko pjesama bivše učenice naše škole, Lucije Justić, iz njezine zbirke pjesama Ja san dite kamena


[OPŠIRNIJE]Knjigomjer!
ANICA MARINOVIĆ / datum: 28. 1. 2013. 10:18

 

 

U školskoj knjižnici postavljen je Knjigomjer!

Što je Knjigomjer?

...

 

 


[OPŠIRNIJE]BONTON U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
ANICA MARINOVIĆ / datum: 22. 11. 2012. 09:23

 

Bonton (Bon Ton što znači dobar ton)

 

Bonton školske knjižnice

 


[OPŠIRNIJE]Radionica: JESEN
ANICA MARINOVIĆ / datum: 22. 11. 2012. 09:11

 

RADIONICA: „JESEN“


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju