preskoči na sadržaj

Osnovna škola Benkovac

Login
POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika za šk. god.

2018./2019.

 

 

 

ZAKONI I PRAVILNICI

 ZAKONI

PRAVILNICI

Izvor: www.azoo.hr

VREMENIK ISPITA

     

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet osmaša izložbi i muzeju u Zagrebu
Autor: Kristina Peraić, 15. 3. 2018.

Dana 9. ožujka 2018. pedeset troje osmaša iz OŠ Benkovac i PŠ Pristeg otišlo je u Zagreb posjetiti izložbu i muzej u pratnji učiteljica Mirjane Buljat, Fabijane Fantine, Anite Žepine i Bojane Oreb.

Okupili smo se ispred škole prije 7:00 sati kada je zakazan polazak. Uz dvije kreće pauze na putu, u Zagreb smo stigli oko 11:00 sati.

Prvo odredište u Zagrebu bila je multimedijska izložba u čast Nikole Tesle ,,Mind from the future“ koja je izložena u Meštrovićevom paviljonu. Zbog većeg broja posjetitelja razgledavanje se odvijalo u dvije grupe uz pratnju vodiča. Sama izložba - umjetnički eksponati i audiovizualni efekti prikazuju Teslin život kojeg oživljava i upotpunjuje popratna vodičeva priča. Učenicima su posebnu pažnju privukla dva dijela izložbe: Teslin teatar-animirani Tesla koji oponaša naše pokrete i moždano-računalno sučelje.


 

Poslije izložbe i par fotografija uslijedio je ručak u Maredo Grill restoranu. Ljubazno i uslužno osoblje restorana otpratilo je site izletnike koji su se malo prije 15:00 zaputili prema Tehničkom muzeju. 

 

 

Posjet Tehničkom muzeju započinje izvrsnom demonstracijom nekih Teslinih izuma uz stalnu interakciju s učenicima i njihovo sudjelovanje u samim demonstracijama.

 

 

Nastavak razgledavanja odvija se u dvije grupe pod stručnim vodstvom. Tako su se mogli vidjeti eksponati tj. strojevi koji rade na principu transformacije energije – od vodeničkog kola preko parnog stroja do avionskih i brodskih motora. 

 

 

Potom je uslijedilo kratko predavanje o povijesti rudnika, korištenim alatima, uvjetima rada, poteškoćama s kojima su se rudari sretali, a zatim i sam obilazak rudnika koji se nalazi ispod muzeja. 

 

 

Po završetku kratko smo razgledali prometni odjel nakon čega su obje grupe povedene u obilazak gornjeg dijela muzeja gdje se nalazi pregled razvoja kućanskih aparata, raznih električnih i drugih uređaja.

 

 

Uz srdačne pozdrave i zahvale krenuli smo prema autobusu koji nas je u odvezao na zadnju postaju našeg putovanja – Arenu Centar. Slobodnih sat vremena ipak je bilo dostatno za razgledavanje i kupovinu.

Malo iza 18:00 sati pomalo umorni, ali raspjevani, krenuli smo natrag prema Benkovcu gdje smo sigurno stigli oko 21:30.

Izlet je bio kratak, ali su uspomene trajne. Preostaje da ih stvorimo generacijama koje slijede.

 

Profesorica Bojana Oreb

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju