preskoči na sadržaj

Osnovna škola Benkovac

Login
POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika za šk. god.

2018./2019.

 

 

 

ZAKONI I PRAVILNICI

 ZAKONI

PRAVILNICI

Izvor: www.azoo.hr

VREMENIK ISPITA

     

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Žetva na polju znanja i iznimni sportski uspjesi nagrađeni na školskoj priredbi
Autor: Kristina Peraić, 29. 6. 2017.

Tijekom cijele školske godine naši učenici marljivo rade skupa sa svojim učiteljima i profesorima, te su rezultati itekako vidljivi. Svojim sudjelovanjem i trudom na školskim i županijskim natjecanjima ostvarili su sjajne rezultate. Ne samo iz pojedinih premeta nego i na sportskim natjecanjima.


Na školskom natjecanju iz poznavanja hrvatskog jezika sudjelovalo je ukupno 10 učenika. Učenici su sudjelovali na općinskoj razini smotre LIDrano 2017.,(8 učenika), te na županijskom susretu učenika osnovnih škola LIDrano 2017. održano u Kazalištu Lutaka Zadar (7 učenika).

Na školskom natjecanju iz poznavanja engleskog jezika sudjelovalo je ukupno 7 učenika. Dvije učenice su pozvane na županijsku razinu natjecanja te su zauzele 10. mjesto od tridesetjednog plasiranog.

Školskom natjecanju iz poznavanja talijanskog jezika pristupila je jedna učenica. Učenici koji uče talijanski jezik kao izborni predmet sudjelovali su u Literarno-likovnom natječaju „In viaggio con Dante“ za osnovne i srednje škole, ukupno je sudjelovalo 5 učenika. Naša učenica Dominka Babić osvojila je 1. mjesto u kategoriji literarnih radova za osnovne škole s radom „La pagina del mio diario.“ Učenica Cvita Kalcina osvojila je 3. mjesto u kategoriji likovnih radova s radom „Il mio viaggio con Dante“.

Školsko natjecanje iz matematike okupilo je 28 učenika, na županijsku razinu pozvano je četvero učenika. Učenik Marko Knez zauzeo je 8. mjesto, učenica Marija Kralj, 5. mjesto.

OŠ Benkovac je i ove godine sudjelovala na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Od ukupno 72 natjecatelja naše škole, njih 7 je ušlo među 10% najboljih na nivou države. Učenik Marko Knez je bio 19. u svojoj kategoriji ECOLIER, te osvojio jednogodišnju preplatu na časopis „Klokan bez granica“. Također naši učenici sudjelovali su i na Festivalu matematike Split 2017.- Ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola, ukupno je sudjelovalo 4 učenika.

Na školskom natjecanju iz geografije sudjelovalo je 36 učenika, na županijsku razinu plasiralo se 6 učenika. Učenik Luka Mikulić je ostvario 5. mjesto, Ana Brkljača 7. mjesto, Marija Kralj 8. mjesto, Nikolina Radanović 9. mjesto, Ivan Ćurković 13. mjesto. Naša učenica Mihaela Vrbanić osvojila je sjajno 2. mjesto te je predložena za Državno natjecanje.

Na školskom natjecanju iz povijesti sudjelovalo je 11 učenika, na županijsko natjecanje pozvana je učenica Tereza Mikulić koja je ostvarila 9. mjesto. Posjetom grada Vukovara naši učenici su sudjelovali u kvizu znanja unutar projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ te osvojili 2. mjesto.

Na školskom natjecanju iz fizike sudjelovale su 3. učenice, dvije su pozvane na županijsko natjecanje te je učenica Petra Vrsaljko osvojila sjajno 1. mjesto, dok je učenica Iva Barešić zauzela 7. mjesto.

Na školskom natjecanju iz kemije sudjelovalo je 13. učenika, na županijsko su pozvane četiri učenice. Učenice Mihaela Vrbanić i Petra Vrsaljko podijelile su 3. mjesto, a učenica Tereza Mikulić zauzela je 5. mjesto. Učenice Mihaela Vrbanić i Petra Vrsaljko predložene su na državno natjecanje.

Na školskom natjecanju iz biologije sudjelovalo je 4 učenika, na županijskoj razini Jakov Šimunac osvojio je 4. mjesto, a Mihaela Vrbanić 3. mjesto.

Osam učenika sudjelovalo je u školskom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi.

U organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Zadar i Hrvatske zajednice tehničke kulture održana je Modelarska liga. Našu su školu uspješno predstavljali učenici PŠ Pristeg, od 13 natjecateljskih  ekipa koje su sudjelovale naš tim je osvojio 7. mjesto.

Na školskoj razini natjecanja iz likovne kulture izabrano je deset učeničkih radova. Izložba učenika osnovnih škola Zadarske županije otvorena je u Gradskoj knjižnici-ogranak Arbanasi u Zadru. Od ukupno 45 učeničkih radova, našla su se i 4 rada naše škole.

Naši učenici također su vrlo uspješni i u sportu. OŠ Benkovac je osvojila 2. mjesto na županijskom natjecanju osnovnih škola u rukometu. U nogometu je osvojila 4. mjesto u županiji. Učenice OŠ Benkovac su u konkurenciji 10 škola osvojile izvrsno 2. mjesto u županiji, čime je nastavljen kontinuitet dobrih rezultat na županijskim natjecanjima i čime se OŠ Benkovac svrstava u sam vrh školskih športskih zbivanja u županiji pa i šire.

Neizostavan događaj naše škole je školska priredba za kraj uspješne školske godine. Nakon što su se svi gosti smjestili u našoj školi te nakon ravnateljevog uvodnog pozdrava i kratkog obraćanja roditeljima i svima nazočnima, školska je priredba započela.Priredba je bila popraćena iskrenim osmjesima, svi naši učenici pokazali su izniman talent za glumu, pjevanje, ples, te sveukupan scenski nastup. Školska priredba je dan kada je sav trud predstavljen roditeljima, braći i sestrama i svim prijateljima naše škole. Uz nadu da je završna školska priredba svima nazočnima pružila neizmjernu dozu ponosa na svu našu djecu.

Nadamo se da će nam iduća školska godina donijeti pregršt lijepih trenutaka unutar i izvan škole.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju